Лікарка розповіла про вплив на їжу мікрохвильовки та її безпечне використання
Лікар-дієтолог розповіла про перебільшену опасность, яку вбачають у впливі мікрохвильовок на їжу. Нагрівання у такій печі не відрізняється від змаження чи запікання, стверджує фахівчиня.
Лікарка вважає хибним думку про те, що їжа, розігріта в мікрохвильовці, шкідлива для здоров’я. Медикиня підкреслює: обробка їжі у НВЧ-печі є звичайним нагріванням, воно «нічим не відрізняється від будь-якого іншого», того ж змаження чи запікання. При цьому не відбувається виділення іонізуючої радіації, не вибиваються електрони з атомів, як це нерідко можна почути про роботу мікрохвильовок.
“Мікрохвилі впливають на наш організм так само, як і на їжу – вода, що міститься в тканинах, буде нагріватися під їх впливом”, – пояснила експертка.
Лікар закликала не боятися «витоків» мікрохвиль за межі печей – цей страх безпідставний. За словами лікарки, металева дрібнопориста сітка на дверцятах мікрохвильовок повністю блокує «просочування мікрохвиль крізь скло», та й конструкція НВЧ-печей така, що неможливі навіть мінімальні «витоки».
Спеціалістка дала кілька порад щодо безпечного використання популярного кухонного пристрою.
- Поважно читати інструкцію-деякі мікрохвильовки не повинні працювати порожніми.
- Не використовувати піч, якщо її дверцята якось пошкоджені, закриваються нещільно.
- Не вмикати піч при відкритих дверцятах.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!