Лужні харчові продукти, які захищають від серцевих хвороб і навіть лишньої ваги

Головна / unsorted / Лужні харчові продукти, які захищають від серцевих хвороб і навіть лишньої ваги

Багато продуктів, які людина звикла вживати в їжу, створюють в організмі кислу среду, що сповільнює обмінні процеси. Ось звідки лишній вага, передчасне старіння і безліч неприємних захворювань. Єдине спасіння — відновлення кислотно-лужного балансу та здорової гармонії у всій складній системі під назвою «людський організм».

Вживання більше лужної їжі може сприяти зміцненню здоров’я. Найбільше лугу міститься у фруктах і овочах.

Так що, вживаючи лужні продукти, ви станете не тільки здоровими, а й похуднете.

Авокадо

Авокадо допомагає в засвоєнні поживних речовин з фруктів та овочів, зміцнює серце та контролює рівень холестерину. Воно також містить клітковину та мононенасичені жирні кислоти.

Банані

Банані врівноважують рівень цукру в крові, захищають серце та покращують травлення. Вони багаті клітковиною, поживними речовинами, витаминами групи В, магнієм і калієм.

Завдяки низькому вмісту білка і солей, банані дуже корисні тим, хто страждає на захворювання почок.

Цвітна капуста

Цвітна капуста покращує здоров’я серця і має протизапальні властивості. Всього 1 порція цвітної капусти забезпечує 77% добової норми витамину С.

Діня

Діня має дивовижне значення pH – 8,5. Вживання дині показане при сечокам’яній хворобі, хворобах нірок та при простудних захворюваннях.

Диня допомагає очистити організм від токсинів та підтримує потрібний рівень гідратації.

Оливкова олія

Оливкова олія допомагає регулювати рівень цукру в крові та знижує ризик серцевих захворювань. Вона містить витамин Е, антиоксиданти та мононенасичені жирні кислоти.

Шпинат

Шпинат очищає організм від вільних радикалів, зміцнює серце та покращує пам’ять. Крім того, шпинат допомагає стимулювати роботу мозку. Перед шпинатом відступають діабет та астма, анемія та онкологія. Якщо додати у свій раціон цей нехитрий продукт, здоров’я шкіри, волосся та зубів неодмінно покращиться.

Кіноа

Кіноа багате білками, і в порівнянні з іншими кашами воно містить вдвічі більше клітковини, а також магній, марганець, лізин та рибофлавін.

Мангольд

Мангольд покращує кровообіг і забезпечує правильну роботу серця, покращує імунну функцію та виводить вільні радикалі. Рослина допомагає нормалізувати сахар у крові, посилює роботу мозку та відновлює зір.

Лимон

Лимон – воістину дивовижний фрукт! Здавалося б, як такий кислий продукт може знижувати кислотність організму? Вся справа у pH. Його рівень (а це 9,0) робить жовтий цитрус найлужнішим продуктом.

Він містить витамини Е, А, С, В6 та важливі мінерали, включаючи кальцій, цинк, медь, калій та рибофлавін. Регулярне вживання лимона дозволяє знизити ризик інсульту та зміцнити почки.

Лимон – незамінний продукт для очищення печінки. Здається, це відмінний привод почати свій день зі склянки теплої води зі скибочкою лимона.

Дана стаття має виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся із сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-яких результатів і не несе жодної відповідальності за вред або інші последствия, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!