Зібрано результати останніх досліджень про користь курячих яєць для організму людини, передає sutura.org.ua

Про це повідомляє ЗМІ із посиланням на healthystyle.

Фосфоліпіди забезпечують комунікацію клітин головного мозку, проте дефіцит холіну в них призводить до зниження пам’яті, бо він – найважливіший будівельний матеріал для мозку. Споживаючи два курячі яйця на день можна повністю задовольнити потребу в холіні. Холін також знижує ймовірність онкологічних захворювань.

Яйця також містять велику кількість лютеїну, який відповідає за ясність та гостроту зору.

Вітамін D, який міститься в яйцях, допомагає краще засвоюватися кальцію, що зміцнює кістки та зуби. У ложці риб’ячого жиру та вареного яйця вміст витамину D однаковий.

Вітамін В12, біотин, а також білок, які містяться в курячому яйці, сприяють зміцненню волосся та шкіри, а фософоліпіди виводять токсичні речовини з печінки.

Холестерин яєць рівнянь фосфатидами, а тому не шкідливий. Крім того, він гальмує вироблення холестерину організмом. Кислоти омега-3 знижують рівень тригліцеридів, що зменшує ризик серцево-судинних захворювань.

Поєднуючи низькокалорійну дієту із вживанням яєць на завтрак можна схуднути вдвічі швидше. Адже такий завтрак насичує надовго.

Вітаміні групи B беруть участь у формуванні статевих гормонів. За допомогою витамину B9, фолієвої кислоти, утворюються червоні кров’яні тільця, формується нервна трубка плоду, знижується ризик затримки розумового розвитку дитини. Одне куряче яйце містить 7,0 мкг цього вітаміну.

Яйця зменшують старіння – у 87% жінок від 35 до 40 років пропали пігментні плями, підтяглася шкіра, а у чоловіків помітно згладилися дрібні зморшки навколо очей від вживання яєць.