Вчені з Великобританії з’ясували, що шампанське може приносити користь для здоров’я людини. Два бокали на тиждень покращують пам’ять і надають сприятливий вплив на серцево-судинну систему, передає sutura.org.ua

Вчені вивчили корисні властивості шампанського. Вони встановили, що цей напій може чинити на організм такі ж корисні властивості, як і червоне вино.

Зокрема, якщо випивати по дві бокали шампанського на тиждень, можна покращити пам’ять. Крім того, ця ж доза сприяє зниженню ризику інсульту та інших серцевих захворювань. Подібний ефект на організм людини дає червоне вино, у складі якого є флавоноїди.

Незважаючи на те, що у шампанському вони відсутні, цей напій теж може сприятливо впливати на здоров’я, якщо не перевищувати дозу.