Вчені з університету Техасу провели дослідження, в результаті яких з’ясували, що вживання в їжу манго може сприяти попередженню виникнення раку молочної залози.

Фахівці проводили досліди на мишах з метою з’ясувати, що фрукти, що містяться, поліфенолі впливають на ракові клітини молочної залози і на звичайні клітини.

Вчених цікавив факт можливості цього компонента взяти гору над опухолою. Результати експерименту показали, що розростання клітин раку молочної залози знижується приблизно на 90% при 5 мкг/мл ПФУ.

Крім цього, зосередження поліфенолів манго зменшувало проліферацію клітин, незаражених раком, приблизно на п’яту частину.

Вчені повідомили, що поліфенолі манго, мають знищує ефект, який є нестандартним для клітин, заражених раком.