Перевірка, проведена вибірковим шляхом силами Greenpeace, показала у половині випадків наявність мультирезистентних штамів, передає sutura.org.ua

Природоохоронна організація Greenpeace для Австрійського агентства з безпеки харчування провела перевірку 12 м’ясних продуктів.

У випадку з м’ясним фаршем половина зразків (три з шести) виявилися заражені стійкими до антибіотиків бактеріями.

Мультирезистентні бактеріальні штами дуже небезпечні, оскільки їх інфекції важко піддаються лікуванню. У м’ясних продуктах такі мікроби виявляються за активного застосування антибіотиків у тваринництві (особливо у свинарстві та птахівництві), що призводить до виведення стійких до впливу ліків форм.

За оцінками експертів, в Австрії тваринництво щорічно споживає до 50 т антибіотиків, через що вони перестають допомагати також у лікуванні людей.

Експерти Greenpeace рекомендують після контакту із сирим м’ясом тщательно мити руки, тщательно прожарювати продукт при приготуванні.