Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Медики пояснили, чим небезпечний м’ясний фарш
Перевірка, проведена вибірковим шляхом силами Greenpeace, показала у половині випадків наявність мультирезистентних штамів, передає sutura.org.ua
Природоохоронна організація Greenpeace для Австрійського агентства з безпеки харчування провела перевірку 12 м’ясних продуктів.
У випадку з м’ясним фаршем половина зразків (три з шести) виявилися заражені стійкими до антибіотиків бактеріями.
Мультирезистентні бактеріальні штами дуже небезпечні, оскільки їх інфекції важко піддаються лікуванню. У м’ясних продуктах такі мікроби виявляються за активного застосування антибіотиків у тваринництві (особливо у свинарстві та птахівництві), що призводить до виведення стійких до впливу ліків форм.
За оцінками експертів, в Австрії тваринництво щорічно споживає до 50 т антибіотиків, через що вони перестають допомагати також у лікуванні людей.
Експерти Greenpeace рекомендують після контакту із сирим м’ясом тщательно мити руки, тщательно прожарювати продукт при приготуванні.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!