Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Медики розповіли, чому хрін такий необхідний у зимовому раціоні.
Хрін вміщує в собі масу корисних речовин, які можуть потурбуватися про здоров’я людини в цілому та допомогти йому перезимувати без нежиті та кашлю, передає sutura.org.ua Медики рекомендують зимою щодня вживати страви, у складі яких є хрін, бо він зміцнює імунну систему та усуває хвороботворні мікроорганізми.
Чим багатий хрін?
Ефірна олія та корисні жирні кислоти, білок, каротин, рибофлавін, аскорбінова кислота, тіамін, лізоцим, алкалоїди і так далі. Не можна не врахувати наявності мінеральних солей калію, кальцію, заліза, магнію, міді, сірки та фосфору у складі хрону.
Хрін у кулінарії
У приготуванні різних страв використовують коріння і листя хрону, оскільки в них концентруються всі корисні речовини. Його додають у консервовані продукти у свіжому вигляді, щоб вони брали пряний смак. З нього готують соуси до м’ясних та рибних страв, а також усіма улюблену міцну алкогольну настоянку “хріновуху”.
Корисні властивості хрону:
– антибактеріальне;
– протизапальні;
– знижує рівень холестерину в крові та артеріальний тиск;
– загальнозміцнюючий;
– відхаркувальний;
– сечогінний;
– кровоспинний;
– імуностимулюючу;
– протигрибковий;
– відновлюючий для органів зору та печінки.
Судячи з того, якими властивостями володіє хрін, можна стверджувати, що рекомендації медиків щодо вживання цього коренеплоду цінні, особливо в зимовий період.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!