Медики розповіли, який продукт знизити рівень глюкози у крові
Згідно з результатами дослідження Університету Гальфа, заміна картопля або рису на бобові зможе знизити рівень глюкози у крові більш ніж на 20%.
Професор Еллісон Дункан з Департаменту охорони здоров’я та науки про харчування і Ден Рамдат з Департаменту сільського господарства та агропромисловості Канади виявили, що заміна половини крохмаловмісних гарнірів на чечевицю може значно покращити реакцію вашого організму на вуглеводні.
Заміна половини порції рису чечевицею знизила рівень глюкози у крові на 20 %, а заміна картоплі – на 30 %. Бобові містять компоненти, що перешкоджають поглинанню цукру, та клітковину, яка стимулює виробництво коротколанцюгових жирних кислот.
«Бобові являють собою надзвичайно питну їжу, яка може зменшити хронічні захворювання, пов’язані з неправильним рівнем глюкози», – заявляє Дункан. Дослідниця каже, що люди недооцінюють чечевицю і їдять її в недостатній кількості.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!