Але, за словами експертів, у спекотну погоду саме ці продукти можуть бути смертельно небезпечними. Про це заявила лікар-гастроентеролог Мирослава Опришко.

“Отруєння молочною продукцією, яка простояла навіть при кімнатній температурі (максимально допустима температура зберігання +5) є досить поширеним явищем у літній період. Але ж морожене вважається суто річним продуктом, до того ж замороженим, тому більшість покупців просто не бачать у ньому жодної загрози. Але, на жаль, не всі продавці, особливо в дрібних магазинах та кіосках, правильно зберігають ці ласощі. , — воно вже потенційно небезпечно. ніяких шкідливих бактерій у морозиві немає, але варто йому трохи підтанути, як суперечки починають активно множитися.

Те саме стосується і молочних коктейлів. Тільки тут опасность куди вища, адже ви не бачите мороженого, з якого вони виготовлені, і можете покладатися тільки на чесність і акуратність продавця. До того ж молоко, як довго простояло на сонці чи спеці (в даному випадку, через півгодини небезпечна навіть температура повітря +12) несе додаткові ризики. Тому експерти рекомендують відмовитися від купівлі молочних коктейлів на вулицях та у кіосках, — краще приготувати цей напій у домашніх умовах. Так, принаймні, ви будете впевнені у безпеці своєї сім’ї.