Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Медики виявили шкідливу властивість зеленого чаю
Вчені пов’язують споживання зеленого чаю, відомого своїми антиоксидантними властивостями, з порушенням засвоєння вуглеводів, згідно з даними дослідження, опублікованого у науковій статті видавничою групою “Природа”, передає sutura.org.ua
Попередні висновки дослідної групи на чолі з Ярославом Валковяком, гастроентерологом з університету медичних наук у Познані (Польща), показали, що високе споживання зеленого чаю може пошкодити перетравлювання крахмалю та інших вуглеводів, що містяться в хлібі, рисі, картоплях та в багатьох інших продуктах.
Валков’як та його дослідницька група відібрали 28 осіб, у віці від 19 до 28 років, які погодилися утриматися від їди протягом 12 годин.
Після цього учасники споживали їжу, що складається з джерела крахмалю — зернових, запиваючи її зеленим чаєм чи напоєм-плацебо у випадковому порядку.
Провівши водородний дихальний тест, дослідники виявили, що учасники експерименту, які споживали зелений чай, відчували більше труднощів у травленні та засвоєнні крахмалю, ніж ті, хто приймав плацебо.
У зв’язку з цим, вчені відзначають, що високі дози зеленого чаю, споживані деякими людьми (які відповідають кільком чашкам), не відповідають щоденній оптимальній дозі.
Вони також припускають, що комплексне дослідження дозволить визначити механізм, за допомогою якого зелений чай впливає на процес травлення, і роз’яснити клінічне значення його хімічних елементів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!