Міф про шкоду яєць розвінчав дієтолог

Головна / unsorted / Міф про шкоду яєць розвінчав дієтолог

Довгу годину існувала думка, що міститься в яйцях холестерин здатний спровокувати закупорку просвіту судин, що може призвести до атеросклерозу. Проте дієтолог, доктор медичних наук Михайло Гінзбург спростував цю оману.

У медик розповів, що шкода від вживання яєць для серцево-судинної системи не була підтверджена вченими. “З’явилися дані, що харчовий холестерин практично не впливає на рівень “поганого” холестерину в крові”, – пояснив Гінзбург.

За словами дієтолога, холестерину не варто боятися, тому що він допомагає в утворенні важливих для організму жовчних кислот, а також деяких гормонів, витамину D. Крім того, самі по собі яйця мають масу корисних властивостей. Це і білок, і фосфоліпіди, лецитин, жиророзчинні витамини: А і D, а також B6 та B12.

Тому уникати їх вживання не потрібно. Їсти яйця можна п’ять разів на тиждень, додавши лікар.

Джерело zhenskiy.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!