Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Надлишок йоду в організмі перетворює його в токсичну речовину.
Надмірне споживання їжі, багатої йодом, може негативно відбитися на здоров’ї. Надлишок йоду в організмі перетворює його в токсичну речовину, яка може стати причиною розвитку серйозних хвороб, інформує sutura.org.ua
Найбільше йоду можна знайти у морепродуктах та молочних продуктах. Без цього мінералу не зможе нормально функціонувати щитовидна залоза, яка своєю чергою впливає на обмін речовин в організмі. Однак, занадто багато йоду робить його токсичним.
Щодня дорослий чоловік повинен отримувати приблизно 150 мкг йоду. Але якщо споживати його більше встановленої норми, то у людей, які страждають на захворювання щитоподібної залози, може розвинутися зоб — шишка, яка з’являється в передній частині шиї. Розмір зоба у кожного людини може досягати різних розмірів, але у найважчих випадках можуть виникати досить небезпечні симптоми.
При надлишку йоду людина може постійно кашляти, відчувати здавленість у горлі, хрипко говорити. Крім цього можуть виникати труднощі з ковтанням і диханням, і дивними звуками при вдиху та видиху. Крім інших симптомів надлишок йоду викликає печіння у роті, горлі та шлунку, а також підвищення температури, біль у шлунку, тошноту та блювоту, діарею. У крайніх випадках передозування йоду може призвести до слабкого пульсу, людина може впасти в комусь.
Мінерал починає накопичуватися з лишком в організмі людини переважно через споживання харчових продуктів, багатих йодом. Ризик негативного впливу високого рівня йоду на організм, значно вищий у людей із захворюваннями щитоподібної залози, літніх людей, новонароджених у віці до чотирьох тижнів. Водночас це зовсім не означає, що людина має обмежувати споживання йоду. Його недолік може призвести до гіпотиреозу, тобто зниженої активності щитоподібної залози.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!