Яблука – унікальний продукт для нашого здоров’я, адже в ньому міститься дуже багато корисних речовин. М’якоть яблук багата клітковиною, органічними кислотами, калієм, фосфором, магнієм, натрієм, сіркою, алюмінієм, бором, ванадієм, залізом, йодом, міддю, молібденом, нікелем, фтором, хромом та цинком, передає Ukr.

Шкірка яблук містить флавоноїди, а в насінні – до 15% жирної олії. У магазинах і на ринку краще вибирати не дуже привабливі плоди, адже в них набагато більше корисних речовин, ніж у блискучих і великих.

Науково доведено, що регулярне вживання яблук зупиняє ріст ракових клітин у кишечнику та печінці. Часто лікарі рекомендують пацієнтам з проблемами з травленням з’їдати кілька свіжих яблук натощак

Крім того, яблука допомагають при переїданні. Кілька шматочків зеленого яблука допоможуть подолати тяжкість у шлунку.