Найбільш небезпечні продукти для людей із підвищеним тиском
Гіпертонія сьогодні все частіше зустрічається навіть серед молоді: причиною тому – вплив стресу та неправильне харчування. Існують продукти, яких потрібно уникати за наявності проблем з кров’яним тиском, оскільки вони надають небезпечний вплив на роботу серця та судин.
Солі. Зловживання нею підвищує кількість натрію в крові та порушує тонкий баланс, знижуючи здатність нірок виводити лишню вологу. В результаті через надлишок рідини та надмірного навантаження на чутливі кровеносні сосуди, що ведуть до почок, підвищується тиск. Скорочення кількості солі – одне з найважливіших умів у харчуванні гіпертоніків.
Оброблені продукти харчування та м’ясо. Вони містять багато натрію, що, як уже було сказано вище, сприяє підвищенню кров’яного тиску. Якщо ви стикаєтеся з проблемами тиску, обов’язково скорочуйте споживання продуктів глибокої обробки – у великій кількості вони для вас небезпечні.
Консерви. Вживати їх слід лише іноді, як виняток. Консерви можуть бути надзвичайно насичені солью, що допомагає довше зберігати продукти, збільшуючи їх термін придатності.
Сахар. Він підвищує ризик гіпертонії, сприяючи збільшенню ваги та дисбалансу в організмі. За даними Американської кардіологічної асоціації, чоловіки та жінки повинні обмежувати споживання цукру кількістю 9 та 6 чайних ложок відповідно – перевищення цієї дози небезпечне для серця.
Алкоголь. Загальновідомо, що він безпосередньо впливає на печінку, але мало хто знає, що спиртне також сприяє підвищенню кров’яного тиску. Дослідження пов’язують регулярне вживання алкоголю з розвитком гіпертонії та поганим здоров’ям серця. Одна з найбільших опасностей рутинного споживання алкоголю (наприклад, того ж таки вина) пов’язана з тим, що люди рідко коли вкладаються в рамки норми і знають, де провести межу.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!