Жінки багато годин проводять на кухні, намагаючись порадувати рідних смачною та корисною їжею. При цьому дуже важливо дотримуватися правил безпеки, наприклад, при поводженні з вогнем або гарячими предметами. Так, у США дві третини домашніх пожеж розпочиналися на кухні через загоряння їжі чи кухонних приладдя, інформує sutura.org.ua

Але також існують і інші фактори опасности саме під час приготування їжі, про які люди або не знають, або нехтують. Перевірте собі, чи не допускаєте ви їх.

Не мити руки перед приготуванням їжі

Хмари мікробів тільки і чекають на момент, щоб перебратися з рук на харчові продукти. Після миття рук під час приготування їжі краще промокнути їх бумажною салфеткою і викинути, бо на тканому рушнику можуть залишатися мікроби.

Розморожувати сирі продукти на загальному столі

Шкідливі бактериї можуть залишитися на столі, посуді та потрапити в їжу. Найкраще це робити в мікрохвильовці або заздалегідь у холодильнику.

Пробувати їжу, щоб перевірити її на їстівність, якщо закралися підозри

Досить проглотнути невеликий шматочок зіпсованого продукту, щоб отримати відруєння.

Чекати, поки їжа повністю охолоне, перш ніж поставити в холодильник

За цю годину в їжі, що залишається в теплому поміщенні, цілком можуть почати розмножуватися шкідливі бактерії.

Тривало використовуєте одну губку для миття посуду

На ній збирається величезна кількість шкідливих мікроорганізмів. Тому міняйте якнайчастіше.

Не витирати воду на підлозі

Якщо випадково розлили рідину на підлогу, треба відразу витерти її, щоб не послизнутися.

На кухні треба бути уважним та акуратним. Найкраще одягати фартух при приготуванні їжі, заколювати волосся, не мати браслетів на руках або довгих намист, щоб не зачепити за ручки посуд. Ножі повинні знаходитися у спеціальних упаковках, щоб маленькі діти не могли їх дістати.

Поділіться цим постом зі своїми подругами, щоб їхнє перебування на кухні теж було безпечним.