Найгірший хліб для здоров’я визначили вчені
Бутерброди з олією чи шинкою, жарений хліб, грінки – ці закуски дуже популярні. Багато хто знає про наслідки частого вживання хлібобулочних виробів, але не всі здогадуються про справжній вред знайомого всім продукту.
За словами фахівців, найнебезпечнішим є білий хліб. Вони розповіли про його основні недоліки.
“Сукор до небес”
При частому вживанні білого хліба цукор у крові може “злетіти до небес”. Справа в тому, що цей продукт відрізняється високим вмістом вуглеводів і, як наслідок, глікемічним індексом (ГІ). ГІ-це показник того, наскільки різко їжа може підвищити рівень глюкози в організмі. Для порівняння: цільнозерновий хліб має ГІ 53, а продукти з високим вмістом клітковини, такі як нут, – 28. На це вказують дані.
Набір ваги
Вживання в їжу більшої кількості продуктів з високим ГІ, таких як білий хліб, призводить до збільшення ваги і підвищення ризику діабету. При цьому більш здорові дієти можуть допомогти знизити масу тіла та контролювати метаболізм глюкози та інсуліну.
Ризик Альцгеймера
Серед 1230 осіб у віці від 70 до 89 років у тих, хто споживав найбільше багатих на вуглеводи продуктів, таких як хліб, ймовірність розвитку когнітивних порушень чи здивування була майже вдвічі вищою, ніж у тих, хто цього не робив.
Голод
Білий хліб позбавлений насичують макроелементів, які служать для відключення гормонів голоду. Це призводить до постійного бажання їсти.
Джерело useti.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!