Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Найкращі продукти для усунення високого рівня цукру в крові
Звичайно, продукти з цього списку не повинні бути єдиними продуктами, які ви їсте, але включення частини або всього вашого плану харчування при діабеті допоможе покращити ваше загальне здоров’я, інформує sutura.org.ua
Цей список харчових продуктів був обраний за їх низьким глікемічним індексом та наявності витаминів і мінералів. Особливо таких як: калій, магній, витамини A, C, D і клітковина.
Цитрусові
Ці типи продуктів містять велику кількість розчинної клітковини, яка допомагає регулювати рівень глюкози в крові та кров’яний тиск.
Темно-зелені овочі
Шпинат, броколі та брюссельська капуста. На додаток до дуже низької калорійності, вони допомагають наситити кров необхідним залізом.
Волоський горіх
Вони хороші для контролю рівня глюкози та ліпідів у крові. Вживання 3-5 горіхів на день замість вуглеводів допомагає контролювати рівень глюкози у крові, не впливаючи на вашу вагу.
Науково доведено, що включення волоських горіхів у щоденний раціон допомагає контролювати рівень глюкози та ліпідів у крові.
Чорниця
Вона багата фітонутрієнтами, речовинами, які допомагають клітинам не страждати на мутації, які можуть призвести до ракових клітин. А також знижують рівень холестерину.
Помідор
Вони є відмінним джерелом витаминів С і А. Обидва витамини корисні для шкіри, якщо у вас діабет, то особливо важливо включити їх у щоденний раціон. Оскільки вони швидко загоюють ваші рани і допомагають сформувати рубцеву тканину.
Фасоль
Незалежно від сорту – чорна, червона, біла або пятниста – вони багаті на клітковину, білок, магній, а також калій. Півсклянки квасолі містить кількість білка, еквівалентну 50 г м’яса без насичених жирів, які може мати м’ясо.
Авокадо
Багатий, вершковий і повний корисних мононенасичених жирів, авокадо зменшує травлення. В результаті допомагає запобігти раптовому підвищенню рівня глюкози в крові після їжі. Дієта, багата на хороші жири, може допомогти і повернутися до відновлення резистентності до інсуліну. В результаті у довгостроковій перспективі призводить до більш постійного рівня глюкози у крові.
Бобові
Плануючи меню тижня, подумайте про приготування бобових, принаймні, 2 рази на тиждень. Розчинна клітковина у всіх видах бобових (від нуту до сочевиці) нормалізує рівень цукру в крові.
Яблуко
Яблука з низьким вмістом калорій та високим вмістом клітковини (4 г) очистити організм і позбавляти від запорів. А також борються з поганим холестерином і пригнічують високі та низькі рівні глюкози у крові.
Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей та не замінює професійні медичні консультації, діагностику чи лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!