Останнім часом, навіть у середовищі своїх знайомих, люди нерідко стикаюся з тим, що шашлик маринують у майонезі — це чи не найгірший варіант для тих, кому дороге здоров’я. При впливі високих температур майонез виділяє канцерогенні речовини, не говорячи вже про те, що така кількість жирів просто неприйнятна — зазначають лікарі, інформує sutura.org.ua

Фахівці також не рекомендують використовувати уксус при маринадах, — він негативно впливає на шлунково-кишковий тракт і при частому вживанні викликає хвороби нірок. До речі, уксу досить багато і в звичайному, магазинному майонезі.

Дієтологи не рекомендують використовувати при маринадах і кефірі, який, як вважається, надає м’ясу м’якість.

У поєднанні з м’ясом кефір перешкоджає засвоєнню заліза і білка, тобто мало того, що ви шкодите собі змаженим м’ясом і важкою їжею, організм ще й не в змозі вилучити з неї нічого корисного — ні білка, ні мікроелементів. Маринувати м’ясо рекомендується у тміні, цибулі, зелені та травах. І, звичайно ж, нікому не рекомендується купувати замариноване м’ясо в магазинах — мало того, що воно низького якості і від невідомого виробника, так ще й термін придатності, як правило, у ньому закінчився ще “позавчора”.