Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Назв несподіваний продукт для профілактики грипу
Фахівці з Університету Джорджії підтвердили, що молочнокислі бактериї, що містяться у ферментованих (квашених) овощах та молочних продуктах, виявляють лікувальний та профілактичний ефект щодо бактериальних інфекційних захворювань, а також сезонних вирусів, передає sutura.org.ua
Лактобактерії виявилися універсальною захистом проти вірусів грипу та застуди, відзначили вчені.
Віруси грипу відомі своєю здатністю постійно мутувати. Їх різноманітність підштовхує вчених до пошуків універсальних засобів для лікування та профілактики грипу. На цей раз американські дослідники вивчали протиірусні властивості штами молочнокислих бактерий Lactobacillus casei DK128 (DK128).
Під час експерименту його вводили мишам з вирусом грипу типу A. При цьому тварини експериментально заражалися грипом у такому обсязі, що це загрожувало їм смертю. Але отримання лактобактерій не тільки допомогло інфікованим мишам вижити, а й зробило їх стрункішими (гризуні втрачали 10-12% ваги).
Підтвердився і профілактичний ефект молочнокислих бактерій. За словами вчених, у легенях тих тварин, які отримували бактериї до інфікування грипом, було на 18% менше вирусів, ніж у контрольної групи.
«Також у тварин розвивався вторинне імунітет до вірусної інфекції, викликаної іншими підтипами грипу», – додатково повідомили автори роботи.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!