Каву краще вживати між прийомами їжі. За словами фахівця зі зниження ваги, це пояснюється тим, що напій містить речовини, які перешкоджають засвоєнню вітамінів з їжі, інформує sutura.org.ua

Поганим (для деяких людей) є поєднання кави зі сладким, оскільки напій тимчасово підвищує рівень глюкози у крові. У нормі це призводить до того, що організм повинен витратити глюкозу, і людина відчуває приплив сил, бодьорості. Потім дія кофеїну закінчується, і повертається “нормальний” стан.

Якщо йдеться про кофе зі сладким, то рівень глюкози надмірно підвищується, а потім різко падає. Може виникнути гіпоглікемія; вона виявляється такими симптомами, як слабкість, запаморочення, холодний липкий піт, сонливість. У когось цей стан виражений слабко, у когось сильніше, все залежить від конкретного організму.

Оскільки після кави метаболізм кожного людини відрізняється, важливо знати своє самопочуття, щоб вживати напій правильно.

Також вживати кофе не рекомендується перед їдою і відразу після нього. Оскільки кава перешкоджає засвоєнню корисних речовин, що надходять до організму разом з їжею.

Кава порушує процес засвоєння таких мінералів, як залізо, цинк, магній та кальцій. Ці мінерали – основні як для жіночого, так і для чоловічого здоров’я.

Ідеальним для вживання кави є година між основними прийомами їжі. У цьому випадку всі корисні властивості напою будуть працювати і мінеральний баланс в організмі не порушиться.

Каву краще використовувати між прийомами їжі як якийсь ритуал. Це повинно відбуватися як мінімум за пів години до їди або як мінімум за годину після їди.