Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Названі овочі, які знижують ризик серцево-судинних захворювань
Серцево-судинні захворювання є основною причиною смерті у всьому світі, несучи близько 17,9 мільйона життів щороку. Нове дослідження вчених з Університету Едіт Коуен (Австралія) показало, що щоденне вживання листових овочів (капуста, шпинат, салат-латук тощо) може значно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інформує sutura.org.ua
Фахівці вивчили дані понад 50 тисяч осіб, які брали участь у 23-річному данському дослідженні здоров’я, харчування та раку. Вони виявили, що у людей, які регулярно їли листові овочі, систолічний артеріальний тиск знижувався приблизно на 2,5 міліметра ртутного столбу (високий тиск — один із основних факторів ризику розвитку хвороб серця).
“Найбільш зниження ризику (26%) було пов’язане із захворюванням периферичних артерій — хворобою серця, яка характеризується звуженням кровоносних сосудів ног. Однак також ми виявили, що у людей, які вживали листові овочі, більш низький ризик розвитку серцевих нападів, інсультів і серцевої недостатності”, – говорить доктор Кетрін Бондонно, провідний автор дослідження.
Також результати дослідження показали, що для зниження ризику не потрібно їсти багато листових овочів, достатньо однієї чашки на день (чашка приблизно дорівнює кількості овочів, які ви можете взяти в одну ладонь).
Дослідники радять додавати листові овочі, наприклад, шпинат, у смузі чи салати. Так найпростіше вживати його щодня. Однак не варто робити з листових овочів сік, оскільки приготування соку позбавляє овочі більшої частини корисних речовин.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!