Названі п’ять круп, які корисніші за гречку
Хоча зазвичай гречку називають “царицею круп”, існують і більш корисні: до їх списку входять екзотичні злаки кіноа, камут, сорго, тефф, амарант.
Фахівцями в галузі здорового харчування були названі кілька круп, які більш корисні за гречку. Одна з них – кіноа чи лобода. Вона надзвичайно наповнена корисними жирами омега-3: наприклад, 100 г такої крупи забезпечують 15% необхідної людині добової дози цих жирних кислот. Також міститься багато лізину (25% добової норми), що допомагає впоратися з випаданням волосся, анемією.
Інший вид крупи, який вважається кориснішим за гречку, є сортом пшениці – це камут. 100 г дають до 11 г білка, 8 г клітковини (більше 30% середньодобової норми). До того ж містить нікотинову кислоту, важливу для гормонального балансу, міцної нервової системи, переробки жирів, вуглеводів.
Ще одна крупа, мега-корисна для здоров’я – сорго. Її переваги: велика кількість білка, тіаміну (вітаміну B1), що підтримує роботу серця, м’язів тіла, а також вітамінів В2, В6. Завдяки їм покращується стан нігтів, волосся, активізується обмін речовин.
У свою чергу тефф є ідеальним злаком, якщо є алергія на глютен. Крупа наповнена витамином C, що сприяє виробленню коллагену, зростанню нових кров’яних тілець, зміцненню м’язової тканини. Крім цього-лізином, який потрібний для росту волосся, коректної вироблення кров’яних тілець, і рослинним білком
Корисна для здоров’я також амарантова крупа. Вона перевершує гречку вмістом білка: до 25% добової норми! До того ж багата лізином, витаминами групи В. Вміст унікального інгредієнта свалена робить амарант сильним природним імуномодулятором.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!