Шотландські вчені означили порції найпопулярніших м’ясних продуктів, які сприяють появі раку молочної залози у зрілих жінок, передає sutura.org.ua

Дослідники з’ясували, що межа, допустима у вживання в щотижневому раціоні, еквівалентна трьом кусочкам популярного бекону або двом сосискам. У повідомленні зазначено, що у масштабному експерименті взяли участь близько 260 тисяч дорослих жінок. Як виявилося, всього 9 грамів м’ясної продукції, що споживається щодня, достатньо для підвищення ризику онкологічного захворювання молочних залоз на 15%. У цьому раніше проводилося аналогічне дослідження. Тоді в ньому взяли участь майже 2 мільйони чоловік. У результаті дослідники виявили 40 тисяч випадків захворювання на рак грудей.

Зазначається, що таке явище властиве зрілим жінкам, які перебувають у стані постменопаузи. Для молодих дівчат ризики знижуються у рази. Найбільш небезпечними м’ясними виробами є копченості, сосиски та ковбаси.