Названі продукти, що руйнують кишкову флору

Головна / unsorted / Названі продукти, що руйнують кишкову флору

Алкоголь і готові страви можуть зруйнувати кишкову флору, тоді як продукти з пребіотиками та пробіотиками її відновлюють.

Німецькими фахівцями були названі продукти, які руйнують та відновлюють кишкову флору. Вони пояснюють, що складові її бактериї харчуються через слизову оболочку кишечника, і якщо людина є багато вредних продуктів, вбираються з них речовини можуть викликати вкрай несприятливі зміни кишкового біома, що сприяють розвитку різних хвороб, включаючи колоректальний рак.

«Щоб захистити травний орган, ви повинні частіше уникнути цих п’яти продуктів, тому що їх постійне споживання може зруйнувати вашу кишкову флору», – розповіли медики.

Червоне м’ясо. Його дуже часто споживання багато лікарів вважають однією з причин раку товстої кишки. У великій кількості залізо, яке містить, знижує ефективність роботи гена, що захищає кишечник від опухолей. За словами експертів, кишечник здатні пошкодувати свинина, яловичина, баранина, дичина, а також продукти їх переробки, особливо копчені ковбаси.

Алкоголь. Любителі пива або міцного алкоголю мають вдвічі вищий ризик розвитку великих злоякісних опухолей прямої та товстої кишки, ніж непитущі або ті, хто споживає спиртне помірно. Згідно з наявними даними, ймовірність раку кишечника підвищується, навіть якщо людина випиває більше однієї порції пива на день.

Продукти, що містять фруктозу без клітковини. Рафінований цукор на 50% складається з фруктози. Якщо ви їсте занадто багато сладостей, це сильно дратує кишкову флору, як підсумок, може сприяти запаленню, нерідко запускає опухлинні процеси.

Готовий продукт. Час від часу їсти заморожену піцу не проблема, але напівфабрикатів у раціоні має бути якнайменше. Вони містять занадто багато штучних хімічних інгредієнтів, які руйнують кишкову флору, нездатну їх засвоїти через ненатуральність.

Антибіотики. Часто містяться у тваринній продукції фабричного виробництва. Сприяють порушенню балансу мікрофлори, згубно впливаючи на добрі бактериї.

Для відновлення кишкової флори вчені рекомендують пробіотичну та пребіотичну їжу.

Пробіотичні продукти Пробіотики містять живі мікроорганізми, які зміцнюють кишечник: дріжджові клітини та молочнокислі бактерії. Багаті ними продукти бажано вживати щодня:

  • Натуральний йогурт.
  • Кефір.
  • Квашена капуста.

Пребіотичні продукти Пребіотики – це певні волокна, що потрапляють у кишечник неперетравленим. Вони служать їжею корисним мікроорганізмам, сприяють їх розмноженню. Прекрасними джерелами є

  • Артишок.
  • Зелений банан.
  • Часник.

Траві. Петрушка, розмарин, чебрець, зелений лук – будь-які трави позитивно впливають на кишкові бактерії. Досить з’їдати всього п’ять грамів на день (одна чайна ложка), щоб підтримувати свій мікробіом здоровим.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!