Названо найбільш корисні для печінки продукти повсякденного раціону
Повсякденний раціон безпосередньо впливає на все наше тіло, включаючи внутрішні органи, саме печінку. В той час як деякі продукти можуть посилити проблеми цього органу, інші зміцнюють орган та покращують його функції.
Фахівцями були названі найбільш корисні для печінки продукти повсякденного раціону.
Кофе. Експерти констатують, що щоденне вживання кави служити профілактикою раку, цирозу, фіброзу печінки. Ефект обумовлений комплексною дією його компонентів-кофеїну, вітамінів, мікро- та макроелементів, фенолів, хініну. Для підтримки хорошого стану органу рекомендується пити від 1 до 2 чашок кофе – без цукру або навіть вершків: чорний несладкий кофе вважається найкращим варіантом.
Зелений чай. Дослідження, проведене у Японії, показало: щоденне вживання 5-10 чашок зеленого чаю може допомогти покращити здоров’я печінки. Головний детокс-орган людського тіла дуже “любити” катехіні, сполуки зеленого чаю, які є потужними антиоксидантами, борцями із запаленням.
Хрестоцвіті овочі. Різноманітна капуста містять глутатіон, який стимулює активність ферментів печінки, що очищають організм від токсинів. Крім того, вживання хрестоцвітних, багатих на клітковину і воду, перешкоджає ожирінню органу.
Куркума. Її головний інгредієнт, куркумін, володіє потужними біологічними властивостями, що сприяють виведенню потенційно шкідливих речовин, що прискорюють процес регенерації клітин печінки. Також спеція активізує виробництво жовчі, що є однією з основних функцій печінки.
Оливкова олія. Вона дуже ефективна для зниження жиру у печінці. Також її споживання підсилює детоксикацію організму.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!