Названо найгірший час для вживання кави
Кава є одним із найбільш шанованих напоїв у сучасному світі – і не зря. Її переваги не обмежуються простим підвищенням енергії. Чорна кава також покращує когнітивні здібності, допомагає травленню і діє як протизапальний засіб.
Однак існують умови, за яких напій може принести більше вреду, ніж користі. Експерти розповіли, коли не можна пити кофе.
Пополудні
Буквально після 12 години дня. Дієтолог Шеррон Кацман використовує цей маркер для своїх пацієнтів. За її словами, кава після 12 години дня може серйозно перешкодити режиму сну.
Один із способів обійти цю проблему – замінити гарячу ранкову кофе холодною. “У холодній каві зазвичай більше кофеїну, ніж у гарячій. Це тому, що для приготування холодного кофе зазвичай потрібно більше кавової гущі на унцію води, що робить напій міцнішим”, – розповіла доктор медичних наук Елла Давар.
Таким чином, холодний кофе об 11:30 може забезпечити організм енергії, якої вистачить, щоб протриматися до кінця робочого дня, додала вона.
Після двох чашок вже випитої кофе
Кава – не виняток зі старої прислів’я “все має бути в міру”. Кацман радить обмежити споживання напою до 2-3 чашок на день, тому що після третьої чашки вже може наступити зневоднення. Згідно з вченими, вживання більше 4 чашок кави на день вважається однією з привичок, що скорочують життя.
На порожній шлунок
Оскільки напій має кислу среду, його вживання натощак може викликати дискомфорт. Дієтологи вважають, що рівень кислотності потенційно небезпечний для людей із печією, рефлюксом, проблемами травлення і навіть просто розладом шлунка.
Але є способи уникнути болю у животі. Давар, наприклад, радить купувати органічно вирощені боби, оскільки вони мають найменшу токсичну навантаження та найвищий вміст антиоксидантів. Крім того, можна додати до напій молока, яке знизити рівень кислотності.
При високому рівні холестерину
У цьому випадку каву не потрібно виключити з раціону, але переглянути звичку її вживання. У той час як більша частина фільтрованої кави має нейтральний вплив на рівень ліпідів, нефільтрований або кофе у френч-пресі насправді може підвищити рівень “поганого” холестерину.
Джерело glamour.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!