Незважаючи на те, що мед майже на 80 відсотків складається з цукру, його сорти відрізняються не лише за кольором, консистенцією, ароматом, але і за смаком, передає sutura.org.ua

Існує більше 100 сортів меду, про смакові якості та корисні властивості найпоширеніших з яких ми вам розповімо.

Акацієвий мед вважається найкращим у цінителів та гурманів, на колір він майже прозрачний з легким жовтуватим або зеленуватим відтінком. Такий мед дуже рідкий і повільно кристалізується. Рекомендується як засіб від безсоння, корисний для шлунково-кишкового тракту та почок.

Гречаний мед може бути від темно-жовтого до темно-коричневого кольору з червонуватим відтінком, коханий за свій сильний аромат і пікантний смак. Використовується у народній медицині як сильний бактерицидний засіб. Через високий вміст заліза мед корисний при недокрів’ї. Гречаний мед ідеально підходить для випічки пряників.

Каштановий мед збирається в південних районах, його колір варіюється від янтарного до темно-коричневого. Має специфічний смак із гірчинкою та сильний трав’яний аромат. У каштановому меді присутня частка медяної роси, що робить його особливо багатим мінералами та ензимами.

Липовий мед, мабуть, найпопулярніший. Для липового меду характерний світло-жовтий колір із білуватим відтінком. Володіє ніжним смаком, залежно від місця збору може мати легку гірчинку. Відмінний засіб для лікування та профілактики всіх видів простудних захворювань та астми.

Поліефірні сорти меду не мають яскраво вираженого смаку, але володіють багатим букетом і поєднують у собі корисні властивості кількох рослин. Такий мед ідеальний для повсякденного використання, для загальної профілактики організму та зміцнення імунітету.