Названо необхідну кількість зелені на день, яка знижує ризик розвитку серцевих захворювань

Головна / unsorted / Названо необхідну кількість зелені на день, яка знижує ризик розвитку серцевих захворювань

Нітрати – це солі азотної кислоти, які впливають на артеріальний тиск. Їх основними джерелами є овочі та зелень. Сважається, що нітрати можуть збільшити кількість оксиду азоту в організмі, а це, у свою чергу, допомагає кров’яним судинам розширюватися, знижуючи кров’яний тиск.

Вчені проаналізували дані 50 тис. осіб і з’ясували, що люди, в раціон яких входили продукти з нітратами, мали нижчий кров’яний тиск. Крім того, у них на 26% був нижчий ризик розвитку серцевих захворювань. Продукти, які найбагатші нітратами є:

  • зелень (капуста, руккола, мангольд, шпинат);
  • буряк;
  • петрушка;
  • лук-порей;
  • селера;
  • редис;
  • ріпа.

“Наші результати показали, що, з’їдаючи одну чашку сирих (або півсклянки приготованих) багатих на нітрати овочів щодня, люди можуть значно знизити ризик серцево-судинних захворювань”, – розповіла лікар Кетрін Бондонно. Вона додала, що ця кількість є оптимальною, тому не варто змушувати собі їсти більше.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!