Названо необхідну кількість зелені на день, яка знижує ризик розвитку серцевих захворювань
Нітрати – це солі азотної кислоти, які впливають на артеріальний тиск. Їх основними джерелами є овочі та зелень. Сважається, що нітрати можуть збільшити кількість оксиду азоту в організмі, а це, у свою чергу, допомагає кров’яним судинам розширюватися, знижуючи кров’яний тиск.
Вчені проаналізували дані 50 тис. осіб і з’ясували, що люди, в раціон яких входили продукти з нітратами, мали нижчий кров’яний тиск. Крім того, у них на 26% був нижчий ризик розвитку серцевих захворювань. Продукти, які найбагатші нітратами є:
- зелень (капуста, руккола, мангольд, шпинат);
- буряк;
- петрушка;
- лук-порей;
- селера;
- редис;
- ріпа.
“Наші результати показали, що, з’їдаючи одну чашку сирих (або півсклянки приготованих) багатих на нітрати овочів щодня, люди можуть значно знизити ризик серцево-судинних захворювань”, – розповіла лікар Кетрін Бондонно. Вона додала, що ця кількість є оптимальною, тому не варто змушувати собі їсти більше.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!