Названо популярні продукти, які здатні викликати інфаркт
Продукти з високим вмістом насичених жирів, трансжирів та натрію сприяють розвитку процесів, що ведуть до інфаркту, – про це попередили фахівці Американського фонду серця.
Експертами фонду були названі популярні продукти, здатні викликати інфаркт. Серед таких вони виділили їжу, насичену нездоровим жиром.
“Тип жиру, який є людина, може значною мірою визначати ризик сердечного нападу. Насичені жири та трансжири підвищують рівень холестерину в крові та водночас частоту інфарктів”, – цитує фахівців видання.
Джерелами насичених жирів є такі популярні продукти як вершкове масло, куряча шкіра, пальмова та кокосова олії, жирні види м’яса (яловичина, баранина, свинина), фастфуд, кондитерські вироби та шоколад.
Що стосується трансжирів, вони в основному виробляється з олій, оброблюваних методом частичного гідрування. Дослідження показали, що трансжири здатні підвищувати загальний рівень холестерину в крові, холестерину ЛПНЩ («поганого») та тригліцеридів. Через таку особливість вони можуть значно підвищувати ризик виникнення серцево-судинних захворювань, попереджають фахівці.
Вони назвали популярні продукти, насичені даним типом жиру – це маргарин і вершкове масло, рафінована рослинна олія, майонез, тістечка та торти, шоколад, виробнича випічка, попкорн для мікрохвильової печі.
Також медики підкреслюють опасність надмірного споживання натрію. Воно підвищує ризик інфаркту, оскільки утримує надлишок рідини в організмі, що створює додаткове навантаження на серце.
“Зменшення кількості солі є першим кроком на шляху до здорового серця. Велика частина доданої солі надходитиме в раціон з консервованих або оброблених продуктів, таких як готові супи, випічка та заморожені обіди”, – попередили лікарі.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!