Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Названо спецію, яка захищає від хвороб серця і раку

Названо спецію, яка захищає від хвороб серця і раку

Британські фахівці називають паприку спецією довголіття і настійно рекомендують додавати її до страв. Така добавка знижує ризик серцевих захворювань, має протиракові властивості, констатують експерти.

«Коли праворуч доходити до основних причин смерті у всьому світі, перше місце в їхньому списку займають рак і хвороби серця. Зверніть увагу на паприку – ця пряність із сушеного перцю Capsicum annuum має властивості, що захищають від виникнення небезпечних патологій», – поділилися порадою лікарі.

Говорячи про корисні для серця властивості паприки, вони відзначили, що її вживання допомагає знижувати небезпечно високий рівень «поганого» холестерину ЛПНЩ, що закупорює артерії та спричинив розвиток атеросклерозу. Дослідження показали, що каротиноїд капсантин, який вона містить, може підвищувати концентрацію «хорошого» холестерину ЛПВЩ, що діє як чистильник сосудів, що звільняє їх від холестеринових бляшок з ЛПНЩ-холестерину. Це підтвердили випробування за участю тварин та людей.

“Щоб захиститися від хвороб серця, важливо знизити в організмі концентрацію ЛПНЩ, одночасно підвищивши рівень ЛПВЩ, що протидіє його шкідливому впливу. Наявні дані свідчать, що вживання паприки допомагає вирішити це завдання”, – повідомили дослідники.

Крім того, відома пряність містить сполуки, що захищають від розвитку раку. Кілька її компонентів, включаючи бета-каротин, лютеїн та зеаксантин, ефективно борються з окислювальним стресом. Він характеризується порушенням балансу між нестабільними молекулами-вільними радикалами та антиоксидантами. Такий дисбаланс може призвести до пошкодження клітин і тканин, спровокувати розвиток запалення, що збільшує ризик деяких видів раку. До того ж вченими було встановлено, що речовини паприки здатні пригнічувати ріст і виживання ракових клітин, впливаючи на експресію кількох генів.

Зокрема, спеція добре проявила себе як засіб, що захищає від розвитку раку молочної залози. Її споживання жінками допомогло зменшити ймовірність захворювання на 25-35 відсотків.

“Хоча панацеї від смертельно небезпечних хвороб не існує, є вагомі підстави для включення до раціону певних продуктів. Паприка, безперечно, одна з них. Вона заслуговує на право вважатися спецією довголіття”, – резюмували фахівці.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!