Не все так просто: побічні ефекти вживання сиру
Сир – продукт, який обожнюють багато. Для когось це закуска, для когось начинка чи топпінг для піци. Цей продукт має чимало плюсів, але не для всіх підходить його вживання.
Насамперед, сир не підходить для людей з непереносимістю лактози. Під цим терміном розуміється відсутність ферменту, який розщеплює цукор в організмі. В результаті можна зіткнутися із запорами, газами, здуттям живота та діареєю.
Присутність у складі сиру тираміну здатна викликати головний біль і навіть мигрень, якщо вживати його у великих кількостях.
Натрій, кальцій та насичені жирні кислоти також присутні у сирі у великій кількості. Їх надлишок в організмі загрожує сердечними захворюваннями, високим кров’яним тиском та діабетом. Додатково не варто забувати про вплив жирів на ваги.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!