Небезпечна їжа або 10 продуктів, які таять у собі смертельну опасность
Ми знаємо, що можемо їсти звичні продукти, не побоюючись за свою життя, повідомляє sutura.org.ua До того ж, ви навряд чи чули про те, щоб хтось помирав від, скажімо, вживання вишні або мигдалю (вдавитися вишневою кісточкою і задихнутися не в рахунок). Проте самі того не підозрюючи ми піддаємо свою життя небезпеці коли вживаємо в їжу добре знайомі нам продукти. Щоб розібратися, чого нам варто боятися, ми пропонуємо вам вивчити нашу статтю.
Вишня
Хто з нас не любив у дитинстві збирати ці плоди у вишневому саду, не підозрюючи про смертельну опасность. Звичайно не зовсім смертельної, якщо ви не жуєте, а потім проковтуєте вишневі кісточки, насичені ціаністим водородом. На щастя кісточки настільки тверді і великі, що якщо ви проковтнули одну, то залишитеся живим і неушкодженим.
Дикий миндаль
Нещодавно вчені зробили відкриття: люди, які перекушують мигдальними горішками, менше їдять під час основного прийому їжі. Дикий миндаль містить у собі ціанід. Однак ми їмо сладкий, а не дикий миндаль, який на смак досить гіркуватий. На щастя виростає такий мигдаль далеко від нас, але якщо ви таки зустрінете його в природі, просто пройдіть повз.
Касторові бобі
Напевно всі пам’ятають касторку – гидку маслянисту рідину, яка безвідмовно діє як послаблюючий засіб. Так от, цей продукт отримують із касторових бобів, які у сирому вигляді є джерелом рицину – білкового токсину рослинного походження. Досить розжувати один плід, і ви гарантовано вирушите на небеса.
Яблука
З’їдаючи насіння 1-2 з яблука, ви малоймовірно принесете собі якусь шкоду, однак якщо ними захоплюватися, то можна навикнути на собі біду. Ферменти нашого організму розщеплюють які містяться в насінні з’єднання ціанід. Ось чому так і немає кінця у старої історії про Джонні Епплсіда, тому що деякі діти знають, що помер він з деревом, пророслим у його ненажерливому шлунку.
Помідори
Аж до 1800-х років американці вважали помідори отруйним овочом. Належати помідори до сімейства пасльонових; до нього ж належить і беладона – одне з найбільш отруйних рослин. Листя ж помідорів просочені токсичним речовиною – томатіном.
Ягоди бузини
Ягоди бузини часто додають у вино і лікарський чай, тому що вони ростуть повсюдно. Але в жодному разі не намагайтеся з’їсти зелені частини рослини, що містять ціаногенний гликозид самбунігрин – говорячи ненауковою мовою, речовина, що спричиняє зупинку дихання і смерть на тлі гострої серцевої недостатності.
Фасоль
Недоварені бобі додадуть пікантності вашому соусу за допомогою отруйного токсину – фітогемагглютину. При варінні ці токсини нейтралізуються, але на всяк випадок, краще віддати перевагу консервованій квасолі.
Лімська фасоль
По-перше, навряд чи вам захочеться пробувати цей дуже неапетитний продукт. По-друге, якщо замість улюблених чіпсів, вас примушують їсти сирі бобі, то вгадайте про відрування ціанідом, яке вам забезпечено після вживання даного продукту.
Картопля
Не радимо вживати в їжу зелені бульби картоплі не тільки тому, що вони не сприяють гарному апетиту, але ще й тому, що така картопля напхана соланіном, викликає рвоту. А надмірне захоплення таким картоплею призведе до серцевого нападу.
Ревінь
З одного боку стебла ревеню додадуть невеликої терпкості полуничним пиріжкам, з іншого боку, ці ж стебла викличуть досить тривалу блювоту і відчуття печіння в шлунку через вміст щавлевої кислоти, яка є компонентом відбілювача для білизни, який не рекомендується вживати в їжу. В іншому випадку це загрожує вам шоком або летальним наслідком.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!