Для чого організму потрібні вуглеводи

Далеко не всі продукти корисні для здоров’я, і ​​від частини з них можна відмовитись: сало, жирні сорти м’яса, солодощі, дешевий шоколад, ковбаси, маргарин, майонез і так далі. Цей список можна продовжувати фактично до нескінченності. Однак і серед більш-менш здорових варіантів їжі є ті продукти, які в результаті постійного вживання, будуть шкідливими для організму.

МОЛОКО ДЛИВОГО ЗБЕРІГАННЯ

Молоко тривалого зберігання зберігається в упаковці, до якої додають антибіотик, щоб вона зберігала продукт у первозданному вигляді. Прихильники здорового харчування, певно, знайомі з цим продуктом, оскільки молоко низької жирності найчастіше випускається саме в упаковці тривалого зберігання.

Лікарі ж кажуть, що не можна їсти те, що може зберігатися довше двох тижнів.

ВЕРШКОВЕ ОЛІЯ ЗНИЖЕНОЇ ЖИРНОСТІ

У погоні за гарним тілом багато воліють вживати продукти, які мають низький відсоток жирності. Для фігури це, можливо, і добре, а ось здоров’я у тривалій перспективі буде зіпсовано. Запам’ятай, вершкове масло не може бути жирністю нижче за позначку 82,5%. Все, що нижче – це спреди (частина вершкової олії + частина рослинної, найчастіше пальмової) або олія низької якості, яка розбивається водородом.

ІКРА ТА ОСЕЛЕДЬ У ПЛАСТИКОВІЙ УПАКОВЦІ

Червона ікра може зберігатися довго тільки, будучи сильносолоною або замороженою. У будь-якому іншому випадку до неї додають уротропін, який по-справжньому небезпечний для людського організму. Точно така ж історія відбувається і з малосольним оселедцем, який може зберігатися виключно у маслі (хоча часто на прилавках цей продукт можна зустріти в оцті, вині та інших соусах).

Дані продукти краще купувати тільки у сильносолоному варіанті, і то не часто. Адже від солоних продуктів, як відомо, сіль затримує в організмі, а це загрожує утворенням целюліту та нерівностей на шкірі.

ПРОДУКТІ ГМО

Як кажуть фахівці, є низка продуктів, які у будь-якому випадку мають у собі генно-інженерні модифікації. Хоча, шкода чи користь ГМО ще не доведено, краще утриматися від вживання даних продуктів. Серед них — какао, арахіс, консервована кукурудза, соя, крабові палички.

Арахіс заміни на волоські горіхи, кукурудзу та горох купуй у замороженому вигляді, сою їсти не потрібно взагалі, а замість крабових паличок купуй кальмари.

СОЛОДОЩІ

Крім того, що цукор — це шкідливо, сучасні солодощі є справжнім хімічним заводом. Наприклад, у конфети додають хімічні ароматизатори та барвники, у кондитерських кремах і печиво давно вже немає натуральної олії — є дешеве пальмове, що небезпечно для людини. Якщо говорити про рулети, то вони можуть зберігатися місяцями, що говорити про найпотужніших консервантів. Шоколад, який у помірних кількостях можна вважати корисним, у більшості випадків не має нічого спільного з натуральністю, оскільки виробники намагаються замінити какао бобі на щось дешевше.

КУРКА

Куряче м’ясо, хоч і корисне для організму, краще уникнути його в промисловому варіанті. Оскільки на сьогоднішній день даний вид м’яса – найкомерційніший, технологи роблять все можливе і неможливе, щоб курі швидко росли і були більшими, адже ніхто не хоче їсти худу курячу грудку або ніжки, де фактично немає м’яса (пам’ятаєш, як це було в нашому дитинстві). Якщо ти любиш курку, знайди екоферму і замовляй м’ясо там.