Небезпечний завтрак: про шкоду вівсянки розповіла дієтологія

Головна / unsorted / Небезпечний завтрак: про шкоду вівсянки розповіла дієтологія

Ця крупа є однією з найпопулярніших у світі, коли йдеться про завтраки. Однак не всі знають, що вівсянка може нанести організму серйозний вред.

Побоюватися цієї каші варто людям із синдромом роздратованого кишечника та іншими схожими захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Причина полягає у підвищеному вмісті клітковини – більше 8 г на одну чашку. За словами дієтологіні, представника прес-служби Академії харчування та дієтології Роксани Ехсані, високий вміст клітковини у вівсянці може спровокувати здуття та газоутворення у людей з чутливим желудком.

Замінити овес дієтологіня радити іншими крупами, в яких вміст рослинних волокон нижче, наприклад, білий рис. При непереносимості глютену медик радить звернути увагу на безглютеновий овес. Але найважливіше, вважає Ехсані, бути обережним з добавками, які можуть збільшити кількість калорій та вуглеводів у порції каші.

“Людям з діабетом потрібно обережніше ставитися до додавання у вівсянку меду, коричневого цукру чи кленового сиропу. Це може призвести до надто високого підвищення рівня цукру в крові”, – поділилася дієтологіня. Вона також звернула увагу на вівсянку швидкого приготування. Зазвичай там міститься багато сладких добавок, які знижують користь ранкової каші.

Джерело storinka.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!