Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Німецькі фахівці виявили, які продукти здатні негативно впливати на роботу мозку
На думку лікарів дієтологів Дін і Айєші Шерзай (Німеччина), повсякденний раціон людини має великий вплив на здоров’я головного мозку, інформує sutura.org.ua
Лікарі назвали продукти, які шкодять здоров’ю мозку. До них дієтологи зарахували вироби, які “містять велику кількість солі, цукру та насичених жирів, що закупорюють сосуди у мозку і тим самим пошкоджують його тканини”.
Дану категорію склали:
- напівфабрикати;
- білий хліб;
- чіпсі;
- печиво.
Ще одна група продуктів, які шкодять здоров’ю мозку – різноманітні зразки переробленого м’яса. Їх відмінними рисами є велика кількість жиру, солі та високі дози консервантів. Німецькі лікарі констатують, що така їжа може пошкодувати мозок “на судинному та клітковому рівнях”.
До цієї групи увійшли:
- ковбаса;
- бекон;
- салямі.
Також здоров’ю мозку шкодить високий рівень споживаних трансжирів, що забивають артерії і згубно впливають на мозкову активність.
Їх джерелами є:
- олія та маргарин;
- змащена їжа;
- фастфуд.
Крім цього, німецькі лікарі назвали продукти, що підвищують ризик запалення та пошкодження мозкових нейронів. За їх словами, це може відбуватися “через надмірне вживання сахармісних продуктів у вигляді випічки, різноманітних ласощів та газованої води, а також алкоголю”.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!