Оброблене м’ясо може стати причиною деменції

Головна / unsorted / Оброблене м’ясо може стати причиною деменції

Вчені з Університету Лідса провели експеримент за участю 500 тис. осіб, щоб дізнатися, як повсякденне вживання м’яса впливає на організм людини. Крім того, вони вивчили, який ефект оброблене м’ясо надає на здоров’я.

У ході дослідження вчені скористалися інформацією з бази даних британського біобанку, де була зазначена докладна генетична та медична інформація про мешканців Великобританії від 40 до 69 років. Таким чином, вони змогли вивчити, як споживання в їжу різних видів м’яса впливає на розвиток деменції. Близько 5-8% людей у ​​віці 60 років і старше страждають від цього захворювання.

Виявилося, що щоденне включення до раціону 25 г обробленого м’яса, наприклад, порцію бекону, збільшує ризик порушення когнітивних та психічних захворювань на 44%. При цьому необроблене червоне м’ясо (свинина, яловичина або телятина) наоборот, здатне захищати організм від подібних станів. Так, споживаючі близько 50 г такого м’яса на день мали потенційні ризики розвитку хвороби на 19% нижче.

“Все, що ми можемо зробити для вивчення потенційних факторів ризику деменції, може допомогти нам знизити рівень цього виснажливого стану. Цей аналіз-перший крок до розуміння того, чи може ті, що ми їмо, вплинути на цей ризик”, – розповів керівник дослідження професор Джанет Кейд.

Джерело zhenskiy.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!