Офтальмологи дослідили, що темний шоколад покращує зір і перешкоджає виникненню глаукоми.
За поточними оцінками ВООЗ, майже 1,5 мільйона населення землі страждає від різних очних захворювань. Кількість короткозорих серед дітей і дорослих постійно зростає з 50-х років минулого століття. Вчені звинувачують у цьому не лише напружену ситуацію в соціумі, збільшення навантаження на очі, але й погану спадковість.
Це додало роботи біологам та медикам, які кинулися знову тестувати продукти для покращення стану очей та розробляти нові методи відновлення зору без хірургічного втручання. Наприклад, всім відомо, що активне поїдання моркви, чорниці та голубини дозволяє очам швидко прийти в норму після травм та опіків сітківки. Однак така дієта не здатна покращити саме зір.
Продукти, корисні для зору
Доктор Джеф Рабін та його коллеги з Університету Втіленого Слова у Сан-Антоніо, штат Техас, вирішили перевірити популярну ідею про те, що шоколад покращує роботу очей. Вони запросили 30 добровольців для проведення тестів на пильність до поїдання шоколадки та через 2 години після обіду. Група випробовуваних дегустувала наосліп шоколад із 72 % вмістом какао та молочного шоколаду.
Приблизно через 2 години кожен учасник пройшов візуальне тестування, використовуючи стандартні буквені таблиці. Згідно зі звітом, ті, кому давали темний шоколад, повідомляли про підвищення контрастності та чіткості зору, особливо при читанні дрібного тексту, на відміну від тих, кому було запропоновано молочний шоколад.
Враховуючи досвід попередніх досліджень, гіркий шоколад регулярно показує позитивний вплив на здоров’я, можна з упевненістю включати його до свого раціону. Вибирайте шоколад з не менше 72% какао у складі – саме такий продукт багатий на антиоксиданти флавоноїди (від 50% до 90%). Вони знімають запалення, збільшують приплив крові до сітківки, зорових шляхів та кору головного мозку.
А ось у сладкому молочному шоколаді флавоноїдів всього від 10% до 50%, дуже багато цукру та велика кількість жиру. Він неймовірно калорійний і провокує різкі стрибки інсуліну в крові, тому намагайтеся вживати його якнайрідше і віддавайте перевагу гіркому шоколаду.
Привід для радості є не лише у ласунів, а й у шанувальників благородних напоїв. Валеріанове вино – відмінний спосіб покращити не тільки зір, але і зміцнити нервну систему. Намагайтесь, щоб продукти, що покращують зір, частіше бували на вашому столі.
Не забувайте вживати риб’ячий жир, який запобігає руйнуванню структури ока. Забезпечте органам зору постійне підживлення витаминами В12 і В2, що містяться у сирі, кислому молоці, водорослях (ламінарія, спіруліна, хлорелла), пивні дріжджі, соєвий соус тофу.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!