У період сильної спіки у деяких людей можуть опухати кінцівки. Причина цього полягає в розширенні вен і просочуванні рідини в навколишні тканини через високу температуру повітря. Що можна зробити, щоби впоратися з неприємним станом і не допускати його в майбутньому?

Уникайте перебування на сонці

Сидіти все літо вдома, звичайно ж, не варто. Однак у пікові години жару краще не виходити з приміщення. Щоб не перегріватися, варто використовувати вентилятор чи кондиціонер. У такі дні краще не приймати гарячі ванни, душ і в жодному разі не паритися. Вода, якою ви миєтеся, повинна бути теплою, а наприкінці процедури рекомендується обдати ноги холодною водою, щоб покращити кровообіг у нижніх кінцівках, інформує sutura.org.ua

Фізичні вправи

Влітку не можна виконувати вправи високої інтенсивності, оскільки так ви посилите набряк ніг. Проте, нестача фізичної активності також може стати причиною опухлих кінцівок. Щоб знизити ризик виникнення подібної проблеми, варто влаштовувати піші прогулянки рано вранці чи ввечері, коли температура повітря знижується. Подібна активність покращить кровообіг і не дозволить застоюватися рідині. Крім того корисно займатися плаванням.

Лежіть з піднятими ногами догори

При набряках стоп і щиколоток рекомендується деяку годину проводити в горизонтальному положенні, піднімаючи ноги вище за рівень серця. Залежно від ступеня набряку вправу слід робити 3-4 рази на день по пів години. Крім цього, коли людина лягає спати, вона може підкладати під ноги подушку, щоби до ранку набряк повністю зійшов.

Споживання достатньої кількості рідини

Багато хто думає, що при набряках краще скорочувати споживання рідини. Але фахівці, наоборот, рекомендують пити 8-10 склянок простої води, щоб знижувати концентрацію солі у крові. Це допоможе запобігати затримці зайвої рідини в організмі, а отже, ноги не опухатиму. Якщо складно випивати таку кількість води, додавайте в неї кружечки огірка або лимона.

Коригування раціону

Головним завданням при набряках кінцівок у спеку є зниження споживання солі. Краще не вживати часто суп, чіпси, соуси, копчені продукти та іншу їжу з високим ступенем обробки. У літньому раціоні мають бути більше свіжих овочів і фруктів.