Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Ось що відбувається з нашим організмом, коли ми їмо чорний шоколад
Багато хто любить чорний шоколад, але не всі знають, що в нашому організмі є певні кишкові бактерії, які просто «обожнюють» шоколад і, при надходженні в організм, вони перетворюють його в протизапальні сполуки, інформує sutura.org.ua
Ці бактерії справляють позитивний вплив на організм у цілому, і особливо на сердечно-судинну систему.
В Університеті штату Луїзіана під керівництвом доктора Джона Фінлі було проведено дослідження впливу гіркого шоколаду на організм людини. Під час дослідження були вивчені три різні види какао-порошку, що використовують як основу, та їх вплив на модель травного тракту, що імітує процес травлення в пробірці. Після цього сполуки, які не засвоїлися, були піддані анаєробній ферментації кишковими бактеріями.
Марія Мур, співавтор дослідження, розповіла: “відомо, що в кишечнику існує два типи мікробів – хороші і погані. при цьому протизапальні сполуки”.
Лікар Фінлі підкреслює, що какао-порошок містить багато сполук поліфенолів (або антиоксидантів), таких як катехін та епікатехін, а також невелике кількість харчових волокон. Ці компоненти погано перетравлюються і засвоюються, але коли вони досягають товстої кишки, бактерії все роблять самостійно. Волокно ферментується, а великі поліфенольні полімери розпадаються на дрібніші, які легко засвоюються. Ці дрібні полімери мають протизапальну активність.
“Коли ці сполуки засвоюються організмом, зменшується запалення в сердечно-судинних тканинах, і тим самим знижується довгостроковий ризик інсульту”, – запевняє доктор Фінлі. Крім того, гарний чорний шоколад знижує рівень артеріального тиску та холестерину і дуже позитивно впливає на роботу мозку. Тож є відмінний привод запастися смачними ліками і внести смачний внесок у своє здоров’я.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!