Ошибки, які знижують користь ранкової вівсянки, назвали дієтологи
Вівсяна каша – одна з найпопулярніших страв для завтраку. Однак слід пам’ятати про помилки в її приготуванні, оскільки вони здатні не лише “вбити” смак каші, а й нанести вред організму.
Додавання цукру
“Вівсянка може бути дуже корисним для серця варіантом завтраку”, – вважає дієтолог. Однак вона поспішила попередити, що мова в цьому випадку йде лише про вівсянці без додавання цукру та ароматизаторів.
“Надлишок цукру може бути пов’язаний із підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань”, – пояснила вона. “Замість цього приправте вівсянку какао-порошком, горіховим маслом, горіхами, насінням, фруктами та спеціями, такими як кориця, мускатний горіх, гвоздика та імбир”, – радить фахівчиня.
Вибір на користь каші швидкого приготування
“Багато видів вівсянки, особливо вівсянки швидкого приготування, надзвичайно насичені сахаром та натрієм”, – казатиме ще один дієтолог Меган Берд. “Ці два інгредієнти роблять вівсянку смачнішою, але вони не дуже корисні для здоров’я нашого серця і, ймовірно, зводять нанівець будь-які переваги, які ми можемо отримати від вживання вівсянки взагалі”.
Включення топінгів
За словами експертів, додавання до ранкової вівсянки великої кількості топінгів-сиропів або олії – може позбавити страву корисних властивостей. “Це може призвести до деяких протилежних ефектів, таких як жирові відкладення на серці чи інших органах, підвищені шанси розвитку діабету”, – наводить слова фахівців.
Джерело glamour.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!