Правильна робота кишечника – запорука здоров’я людини. Щоб уникнути виникнення проблем із цим органом, слід крім іншого очищати його. Нове дослідження показало, що це можна зробити за допомогою одного популярного продукту харчування, інформує sutura.org.ua

Результати нового наукового експерименту продемонстрували, що броколі є тим овочем, який допоможе налагодити роботу шлунково-кишкового тракту, очищаючи його від токсичних речовин.

Люди по-різному ставляться до броколі. Одним не подобається незвичайний смак продукту, а хтось згоден вживати її на завтрак, обід та вечерю. Але незалежно від того до якої групи ви могли б собі зарахувати, неможливо ігнорувати велику кількість корисних властивостей броколі.

Цей овоч багатий на поживні речовини. У ньому присутній високий рівень мінералів і вітамінів, важливих для правильного функціонування шлунково-кишкового тракту.

Перевірити, який ефект надає броколі на кишечник, вирішила група вчених із Китаю. Вони вирушили до регіону країни з найвищим рівнем загрязнення повітря, і вибрали три сотні добровольців для реалізації дослідження. Потім усі учасники були розділені на 2 групи. Впродовж 3 місяців представники першої групи повинні були пити сік броколі, для другої частини добровольців готувався сік на основі ананасу та лайму. Після закінчення обумовленого проміжку години, фахівці обстежили всіх учасників. Виявилося, що саме ті люди, які повинні були пити сік броколі, змогли покращити стан кишечника, він був повністю очищений від токсичних речовин.

Крім іншого броколі варто вживати людям, які страждають лишньою вагою та сахарним діабетом II типу. Овоч допомагає привести до норми рівень холестерину і навіть сприяє зниженню ризику розвитку раку органів шлунково-кишкового тракту.

Більше того, американським ученим вдалося довести, що броколі сприяє поліпшенню стану стінок судин і служити натуральним протизапальним засобом.