Овочі, які знижують ризик ранньої смерті від хвороб серця
Вживання деяких овочів знижує ризик ранньої смерті, тим самим допомагаючи жити довше. З цією метою фахівці радять їсти ферментовані овочі.
Найбільш частою причиною ранньої смерті стають серцево-судинні захворювання, які зазвичай бувають пов’язані зі станами, що включають звуження або закупорку кров’яних судин, що провокують розвиток процесів, що ведуть до болю в грудях (стенокардії), серцевого нападу або інсульту.
«Якщо ви прагнете до довгої життя, дуже важливо запобігти механізмам, що лежать в основі сердечних захворювань. Два найбільш поширені чинники виникнення сердечних захворювань – це надмірна вага і високий рівень холестерину», – розповіли фахівці Британського фонду Серця (British Heart Foundation).
Вони нагадали, що два цих обставини нерідко виявляються взаємопов’язаними: якщо у людини є, значний лишній вес, в артеріях відбувається накопичення жирових відкладень, пошкоджуючи нормальний кровотік, що йде до серця. Боротися з небезпечним процесом зростання холестеринового нальоту на стінках артерій допомагають певні продукти.
“До внутрішньої стінки артерій прилипає “поганий” холестерин ЛПНЩ, що є одним з найбільш шкідливих типів жирових відкладень, що ушкоджують та закупорюють сосуди. Знизити кількість ЛПНЩ можна за рахунок підвищення рівня «хорошого» холестерину ЛПВЩ, який збирає частинки ЛПНЩ та транспортує назад у печінку, що забезпечує подальше виведення. Раціон є ефективним способом досягти цього”, – повідомили експерти фонду.
Вони заявили, що ферментовані овочі, які знижують ризик ранньої смерті, асоційований з наслідками хвороби серця. Конкретно порекомендували їсти кімчі – традиційна корейська страва, приготовлена з ферментованих овочів, включаючи капусту, лук, чеснок, імбир, перець чилі.
“Чотиритижневе дослідження за участю 22 осіб, які мали надмірну вагу, показало, що вживання ферментованих овочів допомагає знизити індекс маси тіла (ІМТ) та жирові відкладення, а також рівень цукру в крові – всі ці фактори сприяють серцевим захворюванням. Люди, які їдять їх, демонструють більш здорові показники кров’яного тиску та відсоткового вмісту жиру в організмі”, – поділилися представники Фонду.
Що стосується саме кімчі, за словами фахівців, воно допомагає знизити ризик хвороб серця. Цей ефект вони пояснюють протизапальними властивостями препарату, пояснюючи, що запалення може бути основною причиною серцевих захворювань.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!