Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted П’ять круп, які потрібно включити до рациону для здоров’я і стрункості

П’ять круп, які потрібно включити до рациону для здоров’я і стрункості

Раціон харчування є одним із ключових факторів, що забезпечують струнку фізичну форму та збереження здоров’я. Для цього він обов’язково повинен містити цільнозернові продукти, конкретно медики рекомендують до вживання п’ять круп.

Цільнозернові крупи містять усі частини зерна-висівки, ендосперм, зародки. Медичні працівники та дієтологи часто говорять про важливість їх присутності в раціоні – продукт містить поживні речовини, багаті на клітковину, мінерали, білки та рослинні сполуки. Крім зниження ваги та ризику ожиріння, споживання цільного зерна допомагає зберегти здоров’я серця, зменшує ймовірність інсульту, діабету, бореться із запаленням, підтримує організм при розвитку небезпечних хронічних захворювань, включаючи рак.

Для підтримки здоров’я та стрункості фахівці рекомендують включити до раціону п’ять круп.

Ячмінь. Багатий вуглеводами, дієтичним волокном та стійким крахмалем, завдяки чому значно покращує чутливість клітин до інсуліну (навіть при вже наявному діабеті). Ще одна особливість: ячмінь більше всіх круп містить фосфору-мікроелементу, необхідного для нормального обміну речовин, засвоєння кальцію і регулювання мозкової діяльності.

Овес. Дослідники Вюрцбурзького університету (Німеччина) назвали овес «природними ліками», що знижує в організмі рівень «поганого» холестерину ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ). Такий холестерин осідає на стінках сосудів, утворюючи бляшки, які порушують кровообіг і можуть стати причиною різних серцево-судинних проблем: інфарктів, інсультів. Також використання крупи ефективно при шкірних захворюваннях, порушеннях шлунково-кишкового тракту, для профілактики діабету 2 типу.

Коричневий (бурий) рис. Хоча він містить майже стільки ж калорій, що і білий, у ньому багато клітковини, яка стимулює травлення, а також замедлює викид цукру в дах.

Гречка. Її споживання сприяє стрункості, що забезпечує тривале відчуття ситості, що допомагає не переїдати і в цілому знизити кількість споживаних калорій. Її компонент рутин запобігає розвитку резистентності до інсуліну, покращуючи передачу сигналів гормону до клітин. У комплексі з іншим речовиною, кверцетином, вони борються зі вільними радикалами, які пошкоджують ДНК, викликаючи утворення ракових клітин.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!

??.