П’ять видів горіхів, які корисні як здоровим людям, так і з хронічними захворюваннями

Головна / unsorted / П’ять видів горіхів, які корисні як здоровим людям, так і з хронічними захворюваннями

Ці горіхи допомагають боротися із запаленнями, раком та захищають судини від небезпечних патологій.

Про лікарські властивості горіхів вчені говорять давно. Ці продукти багаті омега-3 жирними кислотами та мікроелементами. Оріхи допомагають знижувати рівень поганого холестерину, захищають серце та сосуди, оздоровлюють та захищають від інсульту.

Крім того, дослідження показали, що горіхи сприяють зниженню запальних маркерів у клітинах. Корисна для людини норма становить 25 г п’ять разів на тиждень.

Однак, не всі горіхи мають однакову корисну силу для організму. Особливо корисні п’ять видів.

Лісовий горіх

Завдяки витаминам в і Е, плоди ліщини корисні для роботи мозку та серця. Крім того, фундук, наприклад, допомагає схуднути. У ньому багато олеїнової кислоти, яка у процесі перетравлення дає мозку зрозуміти, що людина наїлася, це допомагає не переїдати.

Волоський горіх

У цих горіхах багато омега – 3 та омега-6. Завдяки цим жирним кислотам багато користі для кров’яних судин мозку. Волоські орехи також відмінно приводять у норму рівень цукру та покращують кровотік.

Пекан

Бразильський горіх

Експерти вважають, що одного-двох горішків достатньо, щоб організм отримував добову норму селену. Доведено, що цей мікроелемент допомагає у профілактиці раку.

Фісташки

Більше за інших горіхів фісташки містять у своєму складі антиоксиданти. Тому такі корисні у боротьбі із запальними процесами. Крім того, фісташки мають протиракові властивості, що допомагають знизити шкідливий холестерин і захистити судини від бляшок.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!