Популярні харчові звички, які виявили у схильних до деменції

Головна / unsorted / Популярні харчові звички, які виявили у схильних до деменції

Про вплив продуктів на розвиток деменції розповіли вчені з Університету Бордо. Вони провели масштабне дослідження.

Експерти вивчали харчові звички понад 600 пацієнтів упродовж п’яти років. Були серед них і люди, схильні до деменції. Як показали аналізи, ймовірність захворювання збільшується при певному раціоні, тобто харчові звички грають при формуванні майбутньої можливої ​​недуги величезну роль.

Деменція – незворотне захворювання, у процесі якого порушуються когнітивні здібності. Вона викликає поступове погіршення пам’яті та розумових здібностей. Лікування від неї поки немає, процес лише можна загальмувати.

Випробовуваних розділили на дві групи. Усіх кормили м’ясом, молочними продуктами, ковбасами, фруктами, овочами та злаковими. Алкоголь, солодка та жирна їжа теж не виключалися. При цьому поєднання продуктів в учасників були різні.

Як повідомили фахівці, люди, схильні до деменції, воліли перероблене м’ясо у вигляді паштетів та ковбас, а як гарнір брали картопля та інші крахмалисті овочі. Ті, хто не захворів на деменцію, вибирали м’ясо з сирими овощами (помідори, огірки, зелень), а також сирі фрукти.

Алкоголь випробовувані пили приблизно в однакових кількостях, проте не схильні до деменції люди вживали його з сирами та фруктами, а ті, хто був у групі ризику, закушували спиртне м’ясом.

Раніше вчені повідомили, що ознаки деменції можуть з’явитися за багато років до постановки діагнозу. Так, людина, якій загрожує старче здивування, часто “відривається” від свого оточення і втрачає здатність або бажання спілкуватися.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!