Популярну в Україні страву названо «вбивцею» судин і серця
Картопляни пюре є дуже популярною в Україні стравою, проте деякі лікарі називають її «вбивцею» судин і серця – його фанатам загрожує накопичення холестеринових бляшок, що загрожує смертельно небезпечними ускладненнями.
Лікарі попереджають, що щоденний раціон має першорядне вплив на рівень загального холестерину в організмі. У його публікації лікар-нутриціолог Маріса Мур розповіла про опасность частого вживання картопляного пюре.
На думку експертки, популярна страва здатна стати “вбивцею” судин та серця за умови періодичної появи у раціоні людини.
“Картопляни пюре зазвичай містять велику кількість олії, вершків, цільного молока, сметани або вершкового сиру. Таким чином воно перетворюється на «жирову бомбу вповільненої дії» для вашого організму”, – попередила лікарка.
Спеціалістка пояснила, що самі пристрасні любителі пюре можуть постраждати від збільшення маси холестеринових бляшок, що осідають на стінках артерій та забивають їх просвіт. В результаті серце починає працювати набагато більш напружено, щоб прокачати дах по сосудах і забезпечити кислородом усі органи. Така робота органу, пов’язана з постійним навантаженням, загрожує розвитком серйозних відхилень – наслідками цього процесу можуть стати сердечний напад та інсульт.
“Якщо у вашому організмі вже достатньо багато “поганого” холестерину, певні продукти і, зокрема, настільки популярні картопляні пюре, може погіршити ситуацію, що загрожує цілісності серця та судин. Любителям картоплі слід звернути увагу на запечений продукт, до якого можна подати овочі та нежирну сметану”, – поділилася порадою британська фахівчиня.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!