Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Поради дієтологів: здорове харчування на початку весни
Раціон повинен бути різноманітним
Це є головною умовою профілактики авітамінозу: намагайтеся якнайбільше урізноманітнити щоденний раціон всілякими овочами та фруктами. Не зайвим буде включити до нього продукти з високим вмістом білка: біле м’ясо, зелені овочі, бобові тощо, інформує sutura.org.ua
Отримувати в достатній кількості вітамін D
Велика кількість витамину D міститься у жирній рибі.
Цей витамин виробляється в людському організмі, проте дефіцит сонячного світла сприяє тому, що у більшості людей на початку весняного сезону можна спостерігати симптоми його дефіциту. Тому намагайтеся отримувати витамин D з продуктами харчування: наприклад, семга, оселедець, або печінка тріски.
Не розварювати овочі
Інтенсивне готування руйнує більшість витаминів та інших цінних речовин, тому при приготуванні овочів варто дотримуватись правил «al dente», тобто залишати їх злегка твердуватими.
Вживати грубі крупи
Щоб уникнути проблем із безсонням і стресовими станами організму, варто тримати під контролем рівень витамина В організмі. Саме такі крупи, як кіноа, гречка та подрібнений овес містять його в максимальному кількості, тому так важливо включати їх до свого раціону.
Отримувати в достатній кількості вітамін С
Щоб поповнити його запаси в організмі, не обов’язково в надмірних кількостях починати їсти лимони. Експерти нагадують: набагато більше цього витамину міститься у таких продуктах, як капуста, яблука, болгарський перець.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!