Про опасность розігрітої в мікрохвильовці їжі розповіли експерти

Головна / unsorted / Про опасность розігрітої в мікрохвильовці їжі розповіли експерти

Мікрохвильовка – одне з найзручніших винаходів для сучасної життя. Її швидкий ритм підстобує до того, щоб економити годину на всьому, навіть на розігріві їжі.

Однак багато хто стикався з тим, що після мікрохвильовки теплою залишається лише ємність (тарілка або контейнер), а їжа в ній все ще холодна. Крім неприємних відчуттів від холодної їжі, існують деякі ризики, у тому числі, що стосуються здоров’я.

Захворювання харчового походження

Чи не розігріта до кінця їжа може стати причиною відруєння. Захворювання харчового походження-це інфекційні захворювання чи інтоксикації, викликані бактеріями, вирусами чи хімічними речовинами, що потрапляють до організму через заражену воду чи їжу.

Найчастішим симптомом є діарея. Також захворювання харчового походження можуть мати більш серйозні наслідки такі як нізкова та печінкова недостатність, порушення роботи головного мозку та нервної системи, реактивний артрит, рак та летальний результат, відзначають у Всесвітній організації здравоохранения (ВООЗ).

Найчастіше зараження їжі може статися із залишками їжі. Шкідливі бактерії можуть перебувати на стінках контейнера або на кухонних поверхнях, передає Міністерство охорони здоров’я Міннесоти. Якщо повністю розігріти їжу, а перед цим тримати її в холодильнику, бактериї та вируси практично повністю гинуть.

Чому так відбувається?

Причина, через яку їжа може залишатися не до кінця розігрітою, полягає в принципі роботи мікрохвильової печі. На відміну від звичайних плит, де тепло поширюється з центру знизу, мікрохвильове випромінювання нагріває контейнери з їжею з боків.

Щоб уникнути нерівномірного нагрівання їжі, експерти радять перемішування їжі під час нагрівання.

Джерело glamour.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!