Нове дослідження корисних властивостей жирних кислот Омега-3 під авторством вчених з Університету Гельфу в Онтаріо показало: жирна риба – чудовий продукт харчування для запобігання раку молочної залози, передає sutura.org.ua Під час експериментів вона перевершила навіть відоме своїм оздоровчим потенціалом лляну олію.

“Жирні кислоти Омега-3, які містяться в рибі, зменшують розмір ракових опухолей на 60-70%”, – заявили вчені після випробувань на мішах. Медики вважають, що для профілактики опухолей людям потрібно вживати 2-3 порції жирної риби на тиждень.

У ході експерименту мишей, хворих на рак молочної залози (форма HER-2), кормили різними типами жирних кислот Омега-3. В результаті було встановлено, що Омега-3 жирної риби надають на опухоли максимально переважну дію.

Рослинні джерела Омега-3 також сприяли купіруванню зростання опухоли. Але, як дослідники змогли встановити, що для досягнення бажаного ефекту вони повинні були вживатися у більш високих дозах.

У той час як жирні кислоти з риби зменшували опухлину на 60-70%, жирні кислоти лляної олії скорочували розмір опухолей на 30%.