Продукти, які негативно впливають на мозок і тим самим провокують мигрень
Різниця між головним болем і мігренню значною мірою пов’язана із силою самого болю. Звичайний головний біль доставляє дискомфорт і може тривати всього кілька годин, в той час, як мигрень — більш виснажлива, важить працювати і займатися будь-якою звичною повсякденною діяльністю. Мігрень зазвичай включає: сильний пульсуючий біль у скронях, чутливість до світла, звуків та запахів, тошноту, блювоту та навіть порушення зору.
Не існує продуктів, що викликають зі стовідсотковою ймовірністю напади мігрені, але є їжа і напої, які є тригерами, що негативно впливають на мозок і тим самим провокують мигрень. Ось кілька найпоширеніших тригерів мігрені серед харчових продуктів.
Кофеїн
Кофеїн присутній не лише в ранковій чашці кави, а й у багатьох інших продуктах, тому людям з мігренню варто бути з ним обережніше. Оглядове дослідження 2016 року показало, що надмірне вживання кофеїну (більше 200 міліграмів на день), а також повна відмова від нього можуть викликати напади мігрені.
Алкоголь
Багато людей, які страждають від мігрені, свідомо ніколи не вживають алкоголь або роблять це в дуже рідкісних випадках. І недаремно. Експеримент 2018 року показав, що алкоголь є тригером для більш ніж 35% учасників, які страждають на мигрень. Червоне вино у цьому дослідженні найчастіше викликало напади захворювання.
Сіль
Згідно з роботою вчених з Університету Балтімору (США), якщо ви намагаєтесь омежити споживання солі, щоб знизити кров’яний тиск, то ви також знижуєте і кількість нападів мігрені.
Аспартам
Один із найпоширеніших цукрозамінників у світі теж може стати причиною нападу мігрені. Аспартам використовують у якості підсолоджувача у понад шести тисячах харчових продуктів та напоїв. Багато досліджень показали, що надмірне вживання цього замінника цукру може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, таких як: інсульт, рак, хвороба Альцгеймера і на додаток до них — мигрень.
Витриманий сир
Погані новини для любителів витриманих сирів, схильних до мігрені. Ваш улюблений продукт може принести не лише задоволення, але і біль. Такі сири як: пармезан, брі, чеддер і сир з блакитною плесенью багаті тираміном, що викликає головні болі, різко звужуючи і розширюючи кров’яні судини.
Бекон та ковбаси
Деякі харчові консерванти, що містяться в магазинному беконі, ковбасах та сосисках також є поширеним тригером мігрені. Тому якщо ви схильні до сильних нападів раптового головного болю, ретельніше вибирайте начинки для своїх ранкових бутербродів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!